Financiƫle informatie, links en rekenmodules
vrijdag 21 juni 2024

Lichte afname volatiliteit AEX

KPN meest volatiel in de AEX. Air France-KLM levert meeste volatiliteit in.

De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteert maandag omstreeks het middaguur bij een stand van de AEX van bijna 330 punten op 14,5 procent. Dat is 0,7 procentpunt minder dan een week geleden. De volatiliteit is daarmee op weekbasis gedaald met 4,4 procent.

 

De Implied Volatility Index Percentiel noteert op 5 procent, ten opzichte van maar liefst 34 procent van vorige week. Dit betekent dat slechts 5 procent van de historische waarnemingen een lagere Implied Volatility Index laat zien.

 

In de AEX laat KPN de grootste IVIx stijging op weekbasis zien met ruim 33 procent op weekbasis en een volatiliteit van bijna 32 procent. De grootste daling op weekbasis komt voor rekening van Air France-KLM met 6,5 procent en een volatiliteit van 40,3 procent. Het aandeel Air France-KLM boekte de afgelopen maanden de sterkste koersstijging in de AEX.

 

De data is samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor aandelen- en optiebeleggers. Wekelijks op maandag publiceert ABM Financial News rond het middaguur de nieuwe stand van de volatiliteitsindex.

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning