Financiƫle informatie, links en rekenmodules
vrijdag 24 mei 2019

Prodware heeft bod op Qurius fors verlaagd

Prodware biedt niet langer 7 maar 1,5 miljoen euro aan eigen aandelen voor noodlijdende IT-dienstverlener.

Prodware heeft het bod op de resterende activiteiten van Qurius verlaagd van 7 miljoen euro aan eigen aandelen tot 1,5 miljoen euro aan eigen aandelen. Dat blijkt uit de aandeelhoudersvergadering van de in Zaltbommel gevestigde IT-dienstverlener.

 

Prodware eiste dat van de 3,5 miljoen euro aan eigen aandelen die zijn uitgekeerd, 2,5 miljoen euro niet aan aandeelhouders zouden worden uitgekeerd maar in Qurius zouden blijven om de liquiditeit te versterken. Ook wil Prodware slechts een deel van de lening van NIBC aan Qurius overnemen. 

 

In een later stadium zou Qurius 1 miljoen euro in contanten en nog eens 2 miljoen euro aan aandelen Prodware ontvangen. Prodware wil nu echter niet verder gaan dan 0,5 miljoen euro eigen aandelen. 

 

Prodware wil de Nederlandse en Tsjechische activiteiten en QIPtree overnemen van Qurius, waarna het bedrijf zou worden geliquideerd. De Britse en Duitse activiteiten van Qurius zijn al over naar Prodware.

 

Qurius zegt in diepgaand overleg te zijn met Prodware over het heronderhandelen van de overname. Vanwege de benarde liquiditeitspositie heeft Qurius niet de tijd om een eventuele overnameovereenkomst ter goedkeuring voor te leggen aan aandeelhouders. Qurius zal daarom pas achteraf verwantwoording afleggen op een nog bijeen te roepen BAVA. 

 

Overig nieuws

Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning